Mijn favoriete online yogadocenten

Mijn favoriete online yogadocenten

Ik ben zo gek op yoga, dat ik wel kan zeggen dat ik niet meer zonder kan. Het is voor mij de ultieme manier om te bewegen en te ontspannen, omdat de focus op de verschillende houdingen me helemaal in het nu brengt.

Helaas is yoga prijzig, dus ga ik niet meer dan één keer in de week naar een les toe. Dat weerhoudt me er echter niet van om vaker aan yoga te doen, ook thuis rol ik regelmatig mijn matje uit. Toch merk ik, dat ik dan veel bezig ben met het nadenken over de houdingen. Ik kan me beter ontspannen met een begeleide yogaserie, zoals tijdens een echt les. Gelukkig barst het op het internet van de yogadocenten, die je elk op hun eigen, enthousiaste, serieuze, ingewikkelde of gezellige manier door een serie houdingen heen willen helpen. Graag deel ik deze week mijn twee favorieten met je.

Yoga with Adriene

Stipt op nummer 1 staat Adriene Mishler uit Austin, Texas. Naast actrice is ze yogadocente en maakt ze wekelijks yogavideo’s die ze op haar website en Youtube-kanaal plaatst. Haar video’s variëren van yoga voor ontspanning tot yoga voor een totale work-out en duren tussen de 5 minuten en een uur. Daarnaast maakt ze ook video’s waarin ze één pose helemaal uitlegt.

Naast dat ze alles heel goed uitlegt en ze verschillende opties biedt voor als je wat minder lenig bent, maakt haar enthousiaste, maar relaxte uitstraling de video’s geweldig. Ik heb er geen ander woord voor.

Tip! Op 1 januari is ze begonnen met een 30 days of yoga challenge. Deze blijft voorlopig online staan.

 

Tara Stiles 

Tara Stiles is de oprichter van Strala Yoga. Ze werd onder andere bekend door haar Youtube-kanaal en tegenwoordig vliegt ze de wereld over om mensen op te leiden tot Strala yogadocent. Haar video’s zijn wat korter. Ze zijn vooral bedoeld om inspiratie te geven voor je eigen yogabeoefening, maar dat maakt ze niet minder waardevol. Hieronder staan twee van mijn favorieten.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb en ik daag je uit om deze week ook je matje uit te rollen. Heb je geen matje? Dan geeft dat helemaal niks. De eerste video van Tara Stiles doe je namelijk in bed! Mocht je een andere video willen doen zonder matje, leg dan een lekkere zachte badhanddoek neer of zoek een kamer met tapijt, dat werkt ook prima. Laat me weten hoe het gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *