Tips voor een ontspannen kerst

Tips voor een ontspannen kerst

 photo Tips voor een ontspannen kerst_zps9jq2lj5s.jpg

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het kerst. De tijd van gezelligheid en warmte, een tijd om door te brengen met familie en vrienden. Helaas worden de kerstdagen ook vaak gezien als vermoeiende dagen. Dagen waarop er veel van je wordt verwacht en waarop je altijd vaak te veel eet. Daarnaast moet je ook nog eens bedenken wat je aan iedereen moet geven.

Om de kerst toch een beetje door te komen, deel ik vandaag drie tips voor een ontspannen kerst.

Tip 1: houd je normale eetritme aan. 

Begin je dag gewoon met een ontbijtje en eet een gezonde lunch als je ’s avonds een kerstdiner hebt. Ik ben al snel geneigd om overdag minder te eten als ik weet dat er ’s avonds veel eten is, maar dit maakt de kans dat je ’s avonds overeet en misselijk je bed in kruipt veel groter. Daarnaast zorg je er met een gezond eetritme voor dat je lichaam de nodige voedingstoffen en vitamines binnen krijgt om ’s avond, waarschijnlijk tot in de late uurtjes, door te gaan.

Tip 2: social media uit, aandacht aan

Tijdens de kerst ren ik van hot naar her en kan ik na deze dagen het gevoel hebben dat ze me vooral veel energie kosten. Om te voorkomen dat je jezelf verliest in de chaos, is het heel belangrijk om je aandacht te houden bij wat je aan het doen bent.

Ben je je aan het klaarmaken om naar een feestje te gaan? Doe dit dan met aandacht. Neem er de tijd voor en zet een fijn muziekje aan. Zit je met die bijdehante oom te praten? Doe dit dan met aandacht. Luister naar hem en klets mee. Hij zal het erg waarderen.

Je zal merken dat de kerstdagen je veel minder energie kosten als je ze voor 100% je aandacht geeft.

En die zoemende telefoon met al zijn notificaties? Die mag tijdens deze dagen in je tas blijven.

Tip 3: geef ervaringen

Cadeaus geven en krijgen kan een stressvolle situatie met zich meebrengen, met name als je niet weet wat iemand écht wil hebben en je van mening bent dat je al genoeg spullen hebt en je anderen niet met spullen op wilt zadelen.

Geef daarom ervaringen. Ga iets met iemand doen. Denk hierbij aan een keertje naar de film gaan, een wandeling met na afloop een kopje thee of een dagje naar een spa. Herinneringen zijn heel waardevol en zo zie je elkaar ook nog eens.

Wil je liever toch een tastbaar cadeau geven? Denk dan aan iets wat op gaat, zoals een goede fles wijn, lekkere kaas of een prachtig stuk chocolade.

Fijne feestdagen!

Afbeelding: gemaakt met picmonkey.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *